Свързани новини

14.05.2012 17:38

Паметник на хан Крум в Северния парк

Видян 4362 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паметник на хан Крум ще има в Северния парк в столицата. Предложението е на районните администрации на Надежда и Връбница и беше обсъдено на вчерашното заседание на комисията по образование и култура на Столичния общински съвет. Преди да започне работа по проекта трябва и съгласие на Столичния общински съвет.
Проектът за паметника е дарение, а освен него дарение от Министерството на отбраната ще са и 2,5 тона месинг за изготвянето на скулптурата. Идеята е монументът на знаменития български владетел, който е включил територията на Сердика към Първата българска държава, да е върху витошка морена.
Предстои да се реши откъде ще е финансирането за изготвянето на отливката, тъй като, ако това става със средства от бюджета, ще се обяви и конкурс за извършването на дейността.
Съветниците гласуваха и градинка в столичния комплекс Свобода да носи името на футболната легенда на Локомотив (София) Начко Михайлов, както освен това ще има и негов бюст. Паметникът и реновирането на градинката ще са със средства на дарители.
По предложение на собствениците на бившия завод Електроника в район Слатина, безименна улица в квартала ще носи името на Никола Тесла. Съветниците одобриха предложението улицата да носи името на сръбско-американския изобретател.
Припомняме, че преди месец идея имаше и за построяването на 133-метров паметник на Апостола Васил Левски на българо-турската граница край Свиленград. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей