Свързани новини

10.05.2009 16:21

Пакистан: боеве в долината Сват, временна отмяна на полицейския час

Видян 1771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пакистанските власти вдигнаха временно днес полицейския час в долината Сват, където армията от две седмици разгръща офанзива срещу талибаните, съобщи БГНЕС. Целта е да се даде възможност на повече от 100 000 цивилни да напуснат района на боевете.


Според Върховния комисариат на ООН за бежанците близо 200 000 души са напуснали зоната на конфликта и се очаква да ги последват още 300 000 души, които да потърсят подслон при роднини или се регистрират в бежански лагери. Властите обаче не са осигурили никакъв транспорт за евакуацията на цивилните, които са принудени да бягат пеша или с частни коли, отнасяйки със себе си най-необходимото. Пакистанският премиер Юсуф Реза Гилани заяви, че армията е насочила силите си за превземане на главния град в района Мингора. По думите му правителствените войски водят „битка за оцеляването на страната”. В сраженията с близо 5-те хиляди талибани участват 15 000 пакистански военнослужещи, предаде Би Би си. Според пакистанското командване в резултат на военната операция за последните 24 часа са убити 170 бойци, като правителствените сили са загубили 10 войници. Долината Сват, разположена едва на 100 км от Исламабад, е територия, намираща се под контрола на талибаните и други ислямистки бойци. Целта на пакистанската армия е да спре разширяването на зоната на влияние на талибаните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог