Свързани новини

20.03.2015 17:03

Пак затъмнение от БНТ

Видян 1853 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БНТ отново изпадна в затъмнение, опитвайки се да покаже на зрителите си днешното пълно слънчево затъмнение в сайта си. От споделен звуков файл в социалните мрежи обаче става ясно, че телевизията е изпратила операторите си без филтри за камерите, и с помощта на случайна жена, предоставила необходимия филтър за снимките, сйбитието е видяло бял ефир.


Освен това на аудиозаписа се чува разговор, в който участва оператор на медията. Той съдържа реплики като "Зоя ми е приятел. Мисли, бе, човек, мисли... Любо, слънчево затъмнение. Дай да видим какво можем да направи и т.н". Споменават се имена като Жанет и Митко Плондира.


След гафа през 1999 г., когато обществената ни телевизия не успя да излъчи кадрите от Камен бряг със слънчевото затъмнение, очевидно темата е "горещ картоф" за ръководството - само два часа, след като звуковият файл взриви от коментари социалните мрежи, телевизията изпрати официално становище, в което се казва: "...Българската национална телевизия отрази слънчевото затъмнение от територията на България и кадри от него бяха излъчени в обедната емисия  „По света и у нас”. Внушението в социалните мрежи, че телевизията отново не е показала затъмнението, не отговарят на истината. Изтеклият в публичното пространство аудиозапис е на неформален разговор на екип на медията. Неговата основна задача бе да проследи реакциите на хората, които са наблюдавали събитието пред НДК."

 

Това обаче не променя факта, че националната телевизия очевидно е в пълно "затъмнение" по въпросите за техническото обезпечаване на екипите си. И не само.

 

 http://www.souletti.com/post/114121997184

 



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак