Свързани новини

03.07.2017 15:26

Паднали дървета и сигнали за отводняване в София

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проливен дъжд и градушка с размерите на орех вилня 2 пъти над София в нощта на неделя срещу понеделник. Най-големи са пораженията в районите Люлин, Банкя и Витоша, съобщиха от Столичната община.


В оперативния център на ГД Пожарна безопасност и защита на населението са получени над 50 сигнала. По-голямата част от тях са за запушени улични шахти, паднали дървета и опасни предмети. Регистрирани са и няколко сигнала за наводнени пътни участъци.  


За отстраняването на произшествията през нощта на територията на цялата страната са работили 47 екипа на ГДПБЗН. Нивата на речните корита са в норма, увериха от дирекцията Аварийна помощ и превенция на Столичната община.


В сезона на градушките стрелци от различни площадки в страната обявиха, че спират работа. Служителите от Агенцията за борба с градушките поискаха подобряване на условията на труд и 20% увеличение на заплатите си. Протестиращи разказаха, че преди всеки сезон получават обещания за по-високи възнаграждения, но това никога не се случва. Работниците заявиха, че сега очакват 500 лв. допълнително материално стимулиране (ДМС), но не и промяна на заплатата.


Малко по-късно в понеделник Министерството на земеделието и храните подписа споразумение с ИА Борба с градушките и синдикатите за близо 20% увеличение на заплатите - сега са едва 350 лв. или под МРЗ от 420 лв. от 1 януари 2018 г., а сега всеки работещ в системата ще получи еднократно 500 лв. под формата на ДМС. Парите ще бъдат изплатени до две седмици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби