Свързани новини

19.09.2013 13:01

Озверели цигани искали да линчуват продавачка

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екшън, който по чудо не завършва трагично, се е разразил преди няколко дни в „Меден рудник“. Случая остава покрит и за него няма нито ред в полицейските сводки. За инцидента обаче страховито се говори вече трети ден из най-големия бургаски комплекс.


„Всичко се случи в неделя на кръстовището на ул.“Петрова нива“ с „Въстаническа“, където има денонощен магазин. Цял ден на метри от него се вихреше люта ромска сватба. Бяха поставили един фургон по средата на улицата и мощни кючеци озвучаваха целия квартал, но този тормоз, на който сме подложени ежеседмично, ни се стори като красива приказка в сравнение със случилото се по-късно през вечерта“, разказва пред "Флагман" очевидец.


„Проблемите започнаха около 20 часа, когато 10 -15 роми заедно с тумба деца се запътиха към бакалията, където възрастните се правиха, че пазаруват, а малките деца крадяха, каквото им падне и бягаха навън. Продавачката се изплаши и опита да изгони тълпата от магазина. При затварянето на вратата обаче тя очевидно е бутнала на земята бременна ромка, която стана, изтупа се и тръгна. Останалите обаче побесняха и за секунди целият магазин бе обграден. Цялата сватба се изсипа отпред и крещеше нещо на цигански“, продължи свирепия си разказ нашия източник.


По думите му смуглите индивиди започнали яростно да блъскат по заключената врата на магазина. Жената обаче натиснала паник-бутона и на мястото се озовават цели четири екипа на СОТ 161. Те от своя страна виждат, че не могат да овладеят ситуацията и бързо сигнализират на полицията, но на място идва само един полицейски автомобил от Четвърто РПУ.


„Полицаите, като дойдоха, започна с молби и караха ромите да се оттеглят, но те продължаваха да викат по магазинерката и да бият с юмруци по вратата и прозорците. В това време някой от тях счупи стъклото и няколко човека се нарязаха, след което се чуха още по-свирепи викове“, допълни очевидецът. В крайна сметка ромите се оттеглили, като арестуван е само един, който през цялото време заплашвал и обиждал униформените. Под полицейски кордон е извадена и пребледнялата като платно магазинерка.


И това никак не е първия подобен инцидент през това лято. Почти всяка седмица кварталът е вдиган на крак от ромските сватби, а полицията така и не смее да се намеси, коментират жителите на "Меден рудник".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец