Цяла нощ пловдивските огнеборци са  дежурили и на мястото на пожара на Гребната база в Пловдив, където пламнаха сухи треви, храсти и дървета. Въпреки, че пожарът бе овладян снощи, жителите на района и тази сутрин все още усещат миризмата на изгоряло .

Свързани новини

24.07.2023 10:57

Овладян е горският пожар край първомайското село Буково

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Локализиран е горският пожар край първомайското село Буково. Рано сутринта там са заминали доброволци и военни. Заедно с пожарникарите, общо около 30 души, са овладели възникналия в неделя огън в труднодостъпния пресечен терен. В обходите за евентуални нови огнища се включват и горски служители, съобщи БНР.

Засегнати са около 130 декара житни ниви и около 50-60 декара от горския масив - дъбова гора, каза за Радио Пловдив кметът на село Буково Али Баджаклъ. Той заяви, че причината за възникването на огъня са големите горещини и по думите му не става дума за проявена небрежност.

Модул от 4-и артилерийски полк – Асеновград в състав от 32-ма военнослужещи с 6 броя техника от 06.55 ч тази сутрин оказват помощ в погасяването на големия горски пожар край село Буково, съобщиха от пресцентъра на МО.
Военнослужещите се включват в борбата с огъня по искане на областния управител на Пловдив и след разрешение на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Цяла нощ пловдивските огнеборци са  дежурили и на мястото на пожара на Гребната база в Пловдив, където пламнаха сухи треви, храсти и дървета. Въпреки, че пожарът бе овладян снощи, жителите на района и тази сутрин все още усещат миризмата на изгоряло .

Продължава и борбата и с ликвидирането на пожар при склад за хартия на "Брезовско шосе"  в Пловдив. Работата там още не е приключила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни