Свързани новини

06.02.2009 18:29

"Овергаз": Нямаме прилика с офшорката "RosUkrEnergo", ние сме сериозен инвеститор

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Овергаз" не вижда прилика между нея и компанията "RosUkrEnergo", заяви специално за БГНЕС г-жа Нери Терзиева, директор на публични комуникации в компанията "Овергаз".


"От "Овергаз" не намират никаква прилика между тяхната компания и "RosUkrEnergo". "Овергаз" инвестира на "зелено" в инфраструктура - газоразпределителни мрежи в градовете", заяви още Нери Терзиева, коментирайки публикация в руския печат. "В момента макар, че притежава лиценз само за 20% от територията, "Овергаз" вече е изградила 80% от българската разпределителна мрежа", посочи тя. "Инвестирали сме над 300 милиона лева, а получаваме за газа 1 долар на 1000 куб.м., т.е. минимална сума на фона на нашите инвестиции. "От "Овергаз" изразяват учудване, че държавата се занимава с търговски въпроси. Има либерализиран пазар, къде е тръгнала с командно-административни методи да управлява пазара", добави Терзиева. Тя подчерта, че "Овергаз" е компания регистрирана според българските закони, нейната отчетност е прозрачна, докато "RosUkrEnergo" е офшорна фирма, която не инвестира нищо. На въпрос на БГНЕС дали й е известно, че от "Газпром" са се отказали от услугите на "Овергаз", Терзиева отговори категорично: "Не".
БГНЕС припомня, че в днешния си брой руският вестник "Время новостей" твърди, че
"атаката на българските власти е насочена срещу "Овергаз". "Частните собственици не устройват днешното ръководство на страната. Но преди руско-украинския конфликт достоен повод за иницииране на промяната на схемата София не е имала. След отказа на Москва от посредника - "RosUkrEnergo" – България получи пример за подражание", пише изданието. Позовавайки се на високопоставен източник от "Газпром", "Время новостей" твърди, че е взето "принципно решение да се извади от схемата на доставки "Овергаз".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец