20.02.2015 16:17

Отвориха първата фабрика за преработка на миди в България

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата фабрика за преработка на миди в България днес отвори врати във Варна, съобщава БГНЕС. Инвеститорът е фирмата за отглеждане на миди Black Sea Shells, собственост на ирландския предприемач Джон Конканън, който е реализирал инвестиции в Полша, Ирландия, Англия, Германия, Словения, Канада, ОАЕ, а от скоро и в България. Към момента фирмата доставя продукция за магазини и ресторанти в цялата страна.


Инвестицията за строителството и машинното оборудване е 10 млн. лева. Фабриката ще може да преработва мидите, отглеждани във фермите на цялото българско Черноморие. В момента капацитетът е 1000 тона годишно като след построяването на фабриката ще се изградят още полета за над 3000 тона продукция. Фабриката трябва да влезе в експлоатация до края на месец ноември, като това ще осигури работа на 50 души.


В проекта е включено изграждането на укрепителна стена под нос Чиракман с дължина 250 м, която ще предпазва от евентуални последици при земетресения. Това изискване беше представено към инвеститора от община Каварна.


Вече е завършена фабриката за преработка на рапани, намираща се в ромския квартал на Каварна Хаджи Димитър (известен още като "Бевърли хилс"). През месец март тя ще заработи, а пълния си капацитет ще разгърне през април. Там ще работят 157 души. Инвестицията е на стойност 2 млн. лева, осигурени от варненската фирма "Електа 03" ООД и финансирана със средства по проект, одобрен от МИРГ "Шабла - Каварна - Балчик", като задължението на фирмата е да поддържа осигурените 157 работни места.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби