Свързани новини

28.10.2019 09:32

Отвориха Красно село с нов пробив под топкръстовището, вече на 2 нива, и ремонтирана Житница

Видян 2396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реконструкцията на кръстовището, вече на 2 нива,на бул. Цар Борис ІІІ – ул. Житница – бул. Гоце Делчев приключи и от днес се възстановяват маршрутите на автобусни линии № 73, 83 и 102 по ул. Житница и бул. „Гоце Делчев“, каквито бяха до 22 март 2016 г. Възстановяват се и прилежащите спирки в района на кръстовището, които обслужват автобусни линии № 63 и 260 и трамвайни линии № 4 и 5.


За радост на живеещите в продължаващия да се застроява кв. Лагера и на всички онези, които през Красно село пътуват от източна и югоизточна за западна и югозападна София, изцяло обновена е и възловата за връзката ул. Житница. А след броени седмици се открива и основната станция на Третата Зелена метролиния също под кръстовището. Там е и подземното депо за нейните влакчета, които са съвършено ново поколение и немско производство ,не съветско като досегашните. Линията е и със стъклени огради около линиите, така че да бъде максимално съвременна – като най-модерните няколко метра в Европа, но най-вече: абсолютно безопасна за хората, които я ползват и тяхната собственост.


Заради изграждането на кръстовището на две нива, което е едно от най-натоварените и невралгичните в София се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между бул. Цар Борис ІІІ – бул. Гоце Делчев - ул. Дойран и ул. Пирински проход:


•       Движението по ул. Княгиня Клементина в отсечката от ул. Дебър до бул. Гоце Делчев става еднопосочно в посока към бул. Г. Делчев, където ще има разрешен десен завой.


•       Обръща се движението по ул. Хубча в посока от бул. Гоце Делчев към ул. Дечко Йорданов. Разрешава се ляв завой от бул. Гоце Делчев по ул. Хубча.


•       Обръща се еднопосочното движение и по улиците Дебър и Дечко Йорданов. По ул. Дебър ще може да се влиза от ул. Дойран, а по ул. Дечко Йорданов - от бул. Цар Борис III.


Възстановените маршрути на автобусни линии 73, 83 и 102 са както следва:


Автобусна линия № 73 (в посока ж.к. Гоце Делчев): от ж.к. Овча купел 2 по действащия маршрут до кръстовище ул. „Любляна/бул. Овча купел, наляво по бул. Овча купел до ул. Житница, надясно по ул. Житница, направо по бул. Гоце Делчев (в участъка на кръстовище ул. Житница/бул. Цар Борис III/бул. Гоце Делчев автобусите се движат в локалните платна) и след кръстовището с ул. Ген. Стефан Тошев по действащия маршрут до ж.к. Гоце Делчев  д в у п о с о ч н о.


            Автобусна линия № 83 : от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. Гоце Делчев/бул. България, направо по бул. Гоце Делчев (в участъка на кръстовище ул. Житница/бул. Цар Борис III/бул. Гоце Делчев автобусите се движат в локалните платна), ул. Житница, надясно по бул. Овча купел, бул. Никола Мушанов, бул. Възкресение, след спирка с код 0293 Бул. Вардар автобусите се движат в споделеното трасе и спират допълнително на спирки с код 2098 Ул. Освобождение“ и с код 0306 Бул. Възкресение за трамвайни линии № 11 и 22 и автобусна линия № 11 и след спирка Парк Св. Св. Петър и Павел по действащия маршрут д в у п о с о ч н о.


 Автобусна линия № 102 (в посока Студентски град): от ж.к. Овча купел 2 по действащия маршрут до кръстовище ул. Житница, бул. Овча купел, направо по ул. Житница (в участъка на кръстовище ул. Житница/бул. Цар Борис III/бул. Гоце Делчев автобусите се движат в локалните платна), по бул. Гоце Делчев до бул. България, наляво по бул. България до бул.  Акад. И. Е. Гешов и надясно по бул. Акад. И. Е. Гешов по действащия маршрут до Студентски град  д в у п о с о ч н о.


На всички спирки са монтирани указатели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби