22.02.2010 16:21

Отварят туристически център в подлеза на Алма Матер

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предстои отварянето на общински туристически център в подлеза на Софийския университет, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
Важно за развитието на туризма в столицата е да се прилагат публично-частни партньорства между държавата, общината и работещите в сектора, а не да се заделят пари само от столичната хазна, отбеляза градоначалникът. Пред журналисти кметът посочи, че стратегията препоръчва София да насочи усилия за привличането като туристи млади хора между 16 и 30- годишна възраст. По думите й градът няма общоприет туристически символ.
Фандъкова отчете, че отделяните средства за реклама в чужбина от страна на общинското предприятие Туристическо обслужване са недостатъчни и трябва да се разчита и на държавата, както и на публично-частното партньорство.
Продължава да се работи по проблема с отчитането на нощувките в столицата, посочи Фандъкова. Подготвя се такъв механизъм на контрол, който да позволи тяхната обективна отчетност. Основният резерв за дофинансирането на дейностите по туристическото представяне на града е в пълното събиране на туристическите такси, смята кметът.  


Чистотата, инфраструктурата, уличните табели са другите важни въпроси. Необходимо е да има информация за местата в София, които трябва да бъдат посетени, отбеляза Фандъкова. Стъпка в тази посока е проектът за мобилния екскурзовод. Всеки турист може да се обади на един телефон, които е изписан на табела и да получи информация, включително за сградата на Московска 33, която също така е паметник на културата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби