Според него вече е прекълено късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за подкрепа на втория тур.

Свързани новини

31.10.2023 15:11

Оттук-нататък Хекимян ще има функции в партията: Борисов

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По думите на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  резултатът на изборите в София е бил очакван след тригодишната масирана атака срещу ГЕРБ - Антон Хекимян не успя да стигне балотажа, като се нареди на третото място..

"Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията", обяви Борисов в Пловдив.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още той.

Според него вече е прекалено късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за подкрепа на втория тур.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така", настоя Бойко Борисов.


 Борисов обяви, че местните избори са наказание за цялата политическа класа.


"Такава ниска избирателна активност и толкова малко гласували. Всеки от нас, и анализаторите, да си направим извод защо вървим така надолу", коментира той в Пловдив.


По думите му за ГЕРБ са гласували над 537 хиляди гласоподаватели в цялата страна, докато за ПП-ДБ - 273 хиляди.


"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа", пресметна Борисов.


"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили... Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.


Според него най-добрият начин партията му да си върне София е като я загуби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог