Мария Габриел представи 10 основни приоритета, сред които стабилно правителство, стабилни публични финанси, борба с инфлацията, с високите цени, дълбока правосъдна реформа, Шенген, трайна евроатлантическа ориентация, сближаване на регионите и тяхната специализация, здравеопазване за хората.

Свързани новини

11.05.2023 13:53

Отсъствието на Борисов и Нинова поражда съмнения: Свиленски

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България има нужда от работещо правителство, осъзнаваме голямата си отговорност, ключовата дума е диалог. Ще работим за екип и стратегия за България за трите А - амбиция, авторитет и ангажимент. Амбиция, че сме способни да съставим правителство, авторитет на България в Европа, текат интензивни процеси, ангажиментът към хората", заяви Мария Габриел на среща с представители от парламентарната група на "БСП за България".

Тя призова към диалог, изпълнен със съдържание.

Мария Габриел представи 10 основни приоритета, сред които стабилно правителство, стабилни публични финанси, борба с инфлацията, с високите цени, дълбока правосъдна реформа, Шенген, трайна евроатлантическа ориентация, сближаване на регионите и тяхната специализация, здравеопазване за хората.

    "Изключително важни за нас са младите хора", каза още Мария Габриел и увери БСП, че няма да има орязване на социалните плащания.

Георги Свиленски изказа огорчение, че от БСП не приемат подхода, по който е била определена номинацията за премиер.

    "На тази среща много по-полезно, важно и ефективно щеше да бъде да присъстват и г-н Борисов, и г-жа Нинова", каза Свиленски:


"Отсъствието и на двамата поставя определени въпроси в посоката как се вижда съставянето на правителство. Не е ясно какво правителство търсите - на ГЕРБ, от експерти, от специалисти, правителство с "Продължаваме промяната". В крайна сметка нашите приоритети не ги виждаме в голяма част от тези приоритети", каза Свиленски".


“Отсъствието на Борисов и Нинова поражда съмнения”, посочи той. 


Аз лично като жена бих се радвала тук да беше госпожа Нинова. Посоченият кандидат за премиер е Мария Габриел и заради това е редно, аз да се видя с всички и да уточним кои са приоритети, около които да се обединим, а след това идва кой и какво“, коментира тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да