Свързани новини

25.11.2010 17:20

Отпушват София срещу 2 млн. лева

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждане на буферни паркинги, синя зона в събота, интелигентни светофари и реконструкция на ключови софийски кръстовища предложиха от американската консултантска фирма Мот Макдоналд на Столична община. Тя работи с общината по новия Генерален план за организация на движението в София, представен вчера пред общинари, граждани и журналисти. Трудът на експертите ще бъде платен с 2 млн. лева от столичните данъкоплатци, посочва dnes.bg.


Експертите представиха и списък на „горещите точки” в София, с най-голям риск за пътно-транспортни произшествия с фатален край. Оказва се, че районът на 4-ти километър е най-опасен за катастрофи, следван от кръстовището на бул. България и бул. Иван Гешов.


На следващо място по брой инциденти и пострадали годишно се нареждат кръстовищата на бул. Константин Величков с бул. Ал. Стамболийски и с бул. Т. Александров. Рискови места са също и Лъвов мост, Орлов мост и надлез Надежда. След това се нареждат Руски паметник и Сточна гара, сочи изследването. За всяко от местата са приложени и съвети и насоки за облекчаване на трафика.


На кръговото на 4-ти километър средногодишно стават по 700 пътни инциденти. Консултантите предлагат там да бъде поставен светофар, да се обособи бус-лента. През кръга на кръстовището да бъде изградена пешеходна и велосипедна алея.


Разчетите на специалистите показват, че ако предложенията им бъдат реализирани на практика катастрофите с участие на пешеходци ще намалеят с от 50% до 90%, скоростта на автомобилите ще намалее с 30%, а отнеманията на предимство ще паднат наполовина.


Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов коментира, че Генералният план е 5-годишен. Той ще бъде финансиран от общинския бюджет и средства по ОП Регионално развитие.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв