Свързани новини

23.07.2009 14:59

Граждани: Влагайте пари в паркинги, а не в камери

Видян 2345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Столичното кметство да отдели пари за нови паркинги, а не да слага камери в Синя зона“. Така недоволни граждани коментираха пред 19` намерението да бъдат поставени камери на местата за почасово паркиране. Софиянци дадоха за пример центъра на Солун, където по думите им има достатъчно паркинги, на които срещу разумна цена може да оставите колата си през деня. В София обаче почти целият център е Синя зона с ограничено време за престой. Хората недоумяват защо ще се дават пари за видеонаблюдение, след като проблемът с паркирането е открит. По думите на потърпевш същият е „особено остър в близост до болници, където понякога е жизненоважна всяка минута. А човек може да изгуби и половин час, докато паркира автомобила си“.


Шефът на транспортната комисия към Столичния общински съвет Радослав Тошев каза пред 19`, че до края на годината цялата територия на София ще е зонирана. При това Синята зона ще покрие целия център. Аргументът е, че улиците са публична общинска собственост и за тях трябва да се плаща. Предвижда се и т. нар. Кафява зона за постоянно паркиране. Ще има също - зелена и бяла. Във всяка от тях за да паркирате ще се плаща определена такса. Цените не са уточнени, защото проектът е в работна фаза, добави Тошев.


Камерите няма да се купуват  с общински пари. За общината има съвместен проект с МВР. Той е на стойност 130 млн. лв. и се финансира от държавата, каза Тошев и даде за пример поставените наскоро камери по възлови столични кръстовища.


Той каза още, че се предвижда изграждането на десетки паркинги в различни райони на София. Идеята е те да не са изцяло частни, а с общинско участие в лицето на Центъра за градска мобилност.


Средствата събрани от паркиране пък щели да отиват за градския транспорт. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат