Свързани новини

16.11.2021 11:30

Отнемат имущество за 1,6 млн. лв. на Златко Баретата

Видян 1179 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд (СГС) е отнел имущество за над 1,6 млн. лева от Златомир Иванов-Баретата, което включва пари от банкови сметки, фирмени дялове и равностойността на два автомобила Мерцедес и Смарт МП.
Решението е по иск на антикорупционната комисия, която е започнала проверка на Баретата, след като беше обвинен за участие в престъпна група за наркотици. По това дело той беше и осъден на шест и половина години затвор, но изтърпя присъдата си, без да влиза в затвора. Това се случи, след като Иванов беше задържан за година и осем месеца, а след това близо 6 години беше под домашен арест и в края на делото през 2016 г. се оказа, че дори е „надлежал“ присъдата си.
В градския съд обаче продължи делото на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу Баретата и в крайна смета съдът е приел, че придобитото от него имущество значително надвишава приходите му.
Въпреки извършените цесии на заеми между фирми, контролирани от Иванов и съпругата му, съдебно-икономическата експертиза категорично е доказала и несъответствието в доходите.
От КПКОНПИ обясниха, че имуществото е придобивано пряко от него или съпругата му чрез контролирани дружества, дялове във фирми и вземания по банкови сметки. Съдът е отхвърлил възраженията на Иванов за отнемането на част от парите в банковите му сметки.

 Снимка: бТВ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.11.2021 11:43

    "...организирана престъпна група за наркотици." - затвор няма ли ? В белите държави за участие в наркотрафик винаги има затвор, не само изземване на имущество ! С такива "омекотени" и "олекотени" закони България никога няма да се отърве от корупцията ! Тая бивша "баретка" трябваше да лежи ДО ЖИВОТ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв