Очаква се днес след 16:00 часа да бъде отменено бедственото положение в Шуменска област

Свързани новини

27.11.2023 12:49

Отменя се бедственото положение в Шуменска област

Видян 839 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се днес след 16:00 часа да бъде отменено бедственото положение в Шуменска област от областния управител проф. Добромир Добрев. Тежката обстановка в региона постепенно се нормализира. Усложнена остава ситуацията в общините Венец и Върбица. Това стана ясно на заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия.

Както при бедствената ситуация през миналата седмица, и сега основен проблем е възстановяването на електрозахранването към населените места. По данни на „Електроразпределение Север“, тази сутрин 82 села на територията на областта остават без електрозахранване. Сериозна трудност за екипите на дружеството е достигането до крайната точка на авариите, защото междуселските пътища са непочистени и това затруднява придвижването. На много места екипите вървят пеша, което допълнително затруднява работата и забавя отстраняването на авариите. Към момента без ток са 17 населени места в община Хитрино, 11 в община Върбица, 4 в община Венец, 5 са селата без ток в община Каспичан, 2 в Каолиново, в община Шумен без ток са 11 села и в други 4 има частично захранване. Очакванията са до края на деня в голяма степен авариите да бъдат отстранени и населените места да имат захранване, като на терен работят по график 20 екипа. ВиК Шумен е в готовност да пусне водата при подаване на захранване. Тази сутрин по информация на дружеството 58 села нямат вода.

Според директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Иван Иванов през изминалото денонощие екипите са реагирали на 58 сигнала за евакуация на хора, закъсали автомобили и паднали дървета. В момента екипи работят в района на Велики Преслав, Върбица и Нови пазар за евакуация на хора в междуселски пътища.

По информация на Областно пътно управление остана затворен път Шумен-Разград, като се очаква движението да бъде пуснато в обедните часове. Отворен е пътя Шумен-Силистра за автомобили до 12 тона, очакванията са до няколко часа да е отворен за всички превозни средства. Работи се по третокласната пътна мрежа, която е трудно проходима и пътищата са разширяват. До 16 часа се очаква всички пътища от републиканската пътна мрежа да бъдат отворени. Няма проблеми с язовирите и реките на територията на областта,  нивата се следят от екипи, на този етап има достатъчно свободен обем.

След анализа на ситуацията областният управител проф. Добромир Добрев съобщи, че проблемни остават общините Венец и особено община Върбица, с която няма връзка. От 16:00 часа днес бедственото положение ще бъде отменено във всички общини, като все още това не е решено за общините Венец и Върбица.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към