Свързани новини

12.08.2020 11:59

Отлагат официалното честване на годишнината от Шипченската епопея

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново само на Шипка е вирусоопасно. Заради епидемичната обстановка в страната се отлага официалното отбелязване на 143-годишнината от епичните боеве на връх Шипка. Национално честване "Шипченска епопея" е едно от най-масовите ежегодни събития в страната. В организацията му участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации. На честването се събират хиляди посетители от страната и чужбина. Тази година обаче то няма да се състои. Това съобщи Цветомира Иванова от Областната администрация, цитирана от БТА.


"Ние, организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID-19 представлява за здравето и живота на хората", се казва в съобщението.


От Областната администрация информираха, че следят епидемичната обстановка, която продължава да е все така динамична и са се съобразили с препоръка на Областния кризисен щаб за превенция на разпространението на коронавируса в Габровска област.


Организаторите посочват, че всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да могат да се спазват мерките за дистанция, макар и на открито, са планирани за 2021 година.


От Областната администрация призовават гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата, към опазване на личното и общественото здраве.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак