Под документа, внесен в деловодството на парламента , стоят подписите на: шефа на бюджетната комисия Любомир Каримански, зам.-председателя на НС Ива Митева и шефа на ПГ на ИТН Тошко Йорданов

Свързани новини

30.05.2022 15:56

Отлагане на плана за еврото: ИТН

Видян 1899 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има такъв народ (ИТН) ще се опита да отложи задействането на плана за приемане на еврото у нас, пише Дневник. От партията на Слави Трифонов са внесли в НС съответния проект за решение.



Той гласи, че в коалиционното споразумение е записано, че планът се приема едва след анализ за ефектите от въвеждането на единната европейска валута, а го няма.



Според внесения от ИТН документ анализът, който трябва да се изготви от МФ и БНБ, трябва да съдържа основните политики на Еврозоната, както и на икономическата и финансова политика на България, състоянието на българската икономика, очакваните промени, ползи, разходи, рискове и предизвикателства, както и ефектите от въвеждането на еврото в другите държави. Подготовката му със сигурност ще отложи заложеният в плана срок за въвеждането на еврото в България, който е 1 януари 2024 г.



Под документа, внесен в деловодството на парламента, стоят подписите на шефа на бюджетната комисия Любомир Каримански, зам.-председателя на НС Ива Митева и шефа на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.



Напомняме, че на заседанието на МС в петък депутатите от ИТН и БСП гласуваха "против" приемането на плана. От четиримата коалиционни партньори "за" приемането на плана са гласували само Продължаваме промяната и Демократична България.



Припомяме също, че от Възраждане обявиха, че започват консултации с парламентарните партии за свикване на референдум по темата за приемане на еврото у нас.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Грета Златанова 30.05.2022 16:16

    Най-накрая едно разумно предложение и решение - референдум за еврото ! Категорично правилно, а и нека се разберем, не само за еврото, ПРАВИТЕЛСТВО ИЗБРАНО С ПО-МАЛКО ОТ 50% ГЛАСОВЕ, ДА НЯМАТ ПРАВО ДА ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ КАКТО НАПРИМЕР ОТДАВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ ДОБИВА НА ПРИРОДНИ БОГАТСТВА, БЪЛГАРСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ, ЛЕТИЩЕ СОФИЯ И ДР.нЕ МОЖЕ, шепа представители на някаква политическа формация да определя според личните си интереси бъдещето на един народ и да разполага с живота и собствеността му !!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за