Свързани новини

11.11.2019 18:11

Откриха мъртъв основател на Белите каски, които подкрепят терористите в Сирия

Видян 2097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие, основател на доброволческата спасителна организация "Белите каски" в Сирия, е намерен мъртъв в Истанбул, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.


Жители на община Бейоглу открили труп на мъж на местна улица, когато отивали в джамията за сутрешния намаз (първата от петте молитви на мюсюлманите за деня - бел. ред.). Те съобщили на полицията и на мястото били изпратени полицейски и медицински екипи.


 


У мъжа не са били намерени никакви лични документи, но след направено разследване полицията установила неговата самоличност. Откритото тяло е на бившия служител на британското военно разузнаване Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.


 


Полицаи са отишли в жилището, където мъжът е бил отседнал заедно със съпругата си, и са взели нейните показания. Тя казала, че съпругът й е употребил сънотворно и че тя самата е спяла, когато е станало всичко. По думите й в жилището не е влизал и излизал чужд човек. Това било потвърдено и от охранителните камери.


 


Полицията допуска, че смъртта може да е настъпила при падане на мъжа от високо. Разследването по случая продължава.


 


Според информации в медиите мъжът е намерен мъртъв с фрактури на двата крака и главата.


 


Анадолската агенция цитира съобщение на валийството, в което се посочва, че е започнало мащабно разследване във връзка със смъртта на британския гражданин Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.


 


Бивш британски офицер, създател на спасителната организацията "Белите каски" в Сирия, е починал в Истанбул, съобщи за ДПА ръководителят на организацията. Джеймс Льо Мезюрие е починал в Истанбул в понеделник и сега въпросът е в ръцете на турската полиция, е посочил пред ДПА Раед Салех, ръководител на "Белите каски".


 


Льо Мезюрие се е представил в профила си в Туитър като основател и ръководител на организацията Мейдей Рескю, която е създала и обучила "Белите каски", известни също като "Сирийска гражданска защита", посочва Асошиейтед прес.


 


В профила си в Туитър "Белите каски" изразиха "шок и мъка" след смъртта на Льо Мезюрие, като изтъкнаха, че "неговите хуманитарни усилия за сирийците ще останат в нашата памет", съобщава АФП.


 


Льо Мезюрие, бивш офицер от британската армия, ръководеше организация с нестопанска цел Мейдей Рескю, която координира даренията, предназначени за "Белите каски" и която има бюра в Истанбул и Холандия, посочва АФП.


 


Белите каски са обвинявани от сирийското правителство и от Русия, че подкрепят бунтовниците в зоните, в които се намесват, отбелязва АФП.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.