Свързани новини

22.05.2012 12:25

Откриха мъртъв делфин във Варна

Видян 4487 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откриха мъртъв делфин на плажа в Аспарухово във Варна. Трупът на бозайника е прибран от екип на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР Варна. Екипите на пожарната в града са реагирали на два сигнала през последното денонощие. Припомняме, че през лятото на 2011-та застрелян делфин изплува на брега на къмпинг Корал край южния черноморски град Лозенец и предизвика бурно обществено недоволство, поради явните следи от насилствена смърт. Бозайникът, подхвърлян от вълните най-вероятно е бил застрелян с автоматично оръжие. Според пристигналите тогава на плажа представители на реда нямаше повод за разследване, а убийството на делфин не било никакво престъпление, според шефа на полицията в гр. Царево. 

 

Делфините (Delphinidae) са семейство водни животни. Името им произхожда от гръцкото δελφίς, значещо „с утроба“. Погрешно се счита, че те са риби — всъщност са бозайници. Приема се, че са се развили преди 10 милиона години, през периода на Миоцена. Счита се, че делфините са едни от най-интелигентните същества на Земята и са известни с това, че са дружелюбни към хората, обичат да ги приближават и игриво взаимодействат във водата.

 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.