Шефовете на СДВР и ГД Жандармерия на крак при министъра

Свързани новини

20.11.2023 09:46

Откриха извършилите на полицейско насилие от протеста

Видян 944 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефовете на СДВР и ГД Жандармерия на крак при министъра


“Вече са идентифицирани служителите, за които се предполага, че са превишили правомощията си по време на протеста в четвъртък”, обяви шефът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който представи доклад пред шефа на МВР Калин Стоянов, съобщи пресцентърът на ведомството. Министърът свика за отчет директорите на СДВР и ГД Жандармерия, специални операции и борба с тероризма, за да го запознаят с предприетите след протестите действия.


Припомняме, че в края на миналата седмица фенове и полицаи пострадаха при протеста с искане на оставките на ръководството на БФС, на който се стигна до размирици. Тогава СДВР предприе и мерки за деескалиране на напрежението. За овладяване на ситуацията бе използвано и водно оръдие. Като резултат общо 24 души са пострадали при демонстрациите в София, които започнаха навръх мача България – Унгария. 7 от ранените бяха  настанени в болници – 1 във ВМА, 1 в ИСУЛ и 5 в Пирогов. В центъра на София бяха изпратени 17 линейки.


По-късно от СДВР обявиха, че има и ранени полицаи при ескалацията на напрежението при протеста. Нанесени са и материални щети по моторни превозни средства. СГС остави в ареста двамата, обвинени в потрошаване и палеж на полицейски бус по време на протеста срещу БФС. Единият от тях е Стефан Шикеров, който в обвинен в палеж на служебното МПС. Пред съда той се оплака, че са го били полицаи и не е бил прегледан от лекар. Той каза, че е несправедливо е обвинен. Съдът обаче не уважи доводите на защитата му, че той няма да се укрие, тъй като има семейство и скоро очаква дете.


На свой ред и служители на МВР се събраха в столицата, за да изразят несъгласие с появилите се мнения, че при сблъсъците по време на протеста срещу БФС са престъпили рамките на закона. Полицаите заявиха, че не приемат определения, прозвучали в медиите, с които се внушава, че при снощните вандалски прояви те са лошите.
Продължава анализът, какви са последствията в материално отношение за МВР, стана ясно сега при отчета пред Стоянов. Организира се и помощ за пострадалите колеги, информират от ведомството. Било обсъдено и състоянието на пострадалите при безредиците хора, както и какво е тяхното здравословно състояние.


Заради ситуацията от ППДБ поискаха в петък оставките на вътрешния министър Калин Стоянов, както и на шефа на БФС Борислав Михайлов. И двамата обаче отказаха да го направят. ГЕРБ и ДПС обаче защитиха министъра, но от парията на Бойко Борисов се разграничива от фигурата му и подчертаха, че той не е от тяхната квота.


Премиерът Николай Денков съобщи, че ще уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Той заяви, че ще обсъди какво да се предприеме спрямо вътрешния министър с вицепремиера Мария Габриел, излъчена от ГЕРБ. Това щяло да се случи в началото на седмицата. Самият Денков демонстрира критично отношение спрямо Стоянов.


Всъщност, премиерът Денков отново бърка понятията и показва аматьорство: отговорността за действията на служителите и за всичко, което се случва по линия на работата, е на т.нар. професионално ръководство на МВР, което се оглавява от главния секретар. Министърът и неговите заместници са политически фигури и ръководят административните процеси. Но, странно защо, никой не гледа в правилната посока. Може би, защото "нашето МВР прави избори" - репликата на Асен Василев от прословутия запис от заседание на ПП.
Шефовете на БФС пък съобщиха, че догодина ще свикат избори за ново ръководство.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.