Свързани новини

09.09.2020 09:26

Отказвам да бъда управляван от войнстваща арогантност и очевидна престъпност: Зам.-деканът Мартин Белов

Видян 2581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
 Позицията на зам.-декана на юридическия факултет в СУ доц. д-р Мартин Белов от профила му във Фейсбук:


 


Аз, Мартин Белов,

независим и свободен гражданин на Република България и горд като гражданин на Европейския съюз, разбиран като организация за насърчаване на свободата, демокрацията, правовата държава, социалния просперитет и включване и солидарността между народите на Европа, а не просто като структура за раздаване на еврофондове, заявявам категорично нежеланието си да бъда управляван от настоящото правителство на моята страна.

Считам, че това правителство отдавна и безвъзвратно е загубило своята легитимност

поради обоснованите съмнения в корупция, непотизъм, клиентелизъм, шуробаджанащина, опасна и повсеместна некомпетентност и сериозно и систематично, дори брутално нарушаване на правата на човека.

Отказвам да бъда управляван повече от войнстваща арогантност, безпардонна простащина и очевидна престъпност. Отказвам да гледам разрушаването на последните устои на демокрацията и пазарната икономика в България. Отказвам да приема, че е възможно в ЕС да има територия, завладяна от мафията и превърната в машина за източване на европейски фондове под флага на алчността, користта и войнстващата глупост.

Отказвам да приема за нормално хора със скандално образование и ниска квалификация да заемат висши и средни управленски и административни длъжности. Отказвам да гледам абдикацията на държавата от истинското образование и наука, което не е просто продукт, бизнес, инструмент за прикриване на безработица или средство за раздаване на дипломи на "нашите". Считам, че десетилетният умишлен и целенасочен процес на антиселекция, поставящ навсякъде, но особено на стратегически места, некадърни, необразовани и арогантни послушковци, трябва да спре.

Ето защо категорично заявявам, че

възнамерявам да упражня конституционното си право на събрание на открито и така мирно и без насилие,

в рамките на конституцията, закона, международното право и правото на ЕС да участвам в антиправителствения протест на 10 септември, като по този начин подкрепя десетките хиляди свободни и разочаровани хора, съсипани и ужасени от гнета на мафията в България.

Считам, че правото на мирно гражданско неподчинение е в основата на западната либерално демократична конституционна цивилизация, към която принадлежа и която искрено и по убеждение преподавам на моите студенти както в България, така и в редица европейски университети. Това право има своите корени в идеите на най-светлите умове на човечеството, сред които особено място заемат Джон Лок и Махатма Ганди. Правото на съпротива срещу узурпация на държавната власт е прокламирано и в най-добрите образци на западния конституционализъм, например в Основния закон на Федерална република Германия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог