Свързани новини

12.10.2020 11:48

Откакто България е в ЕС, мястото ѝ в класацията за свобода на медиите е все по-назад: Готев

Видян 2641 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Откакто България е в ЕС, мястото ѝ в класацията за свобода на медиите е все по-назад", коментира пред БНР журналистът от Euractive.bg Георги Готев, който ще бъде модератор на Международна конференция, посветена на свободата на медиите в България. Домакин на форума, който ще се проведе днес в София, е евродепутатът Елена Йончева, член на парламентарната група на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Основен гост ще бъде зам.-председателят на Европейската комисия и комисар за ценностите и прозрачността Вера Юрова.


По думите на Готев преди десетина години страната ни е била на по-добра позиция сред страните в Европа:


"Няма гаранция, че когато една страна влезе в ЕС, тези проблеми ще се решават. В България нещата тръгнаха по най-лошия начин. ... Ние сме си виновни за това".


Журналистът подчерта, че пред еврокомисаря Вера Юрова ще бъде поставен въпросът, защо ЕК си затваря очите, когато огромните суми, идващи като евросредства за реклама за медиите, се оставят правителството да ги преразпределя. Нима не е възможен друг, по-справедлив начин, заяви той.


Готев подчерта, че България има силна разследваща журналистика и изказа надежда, че европейският прокурор може да стъпи на разследванията на български журналисти.


"За първи път европейски прокурори ще може да разследва безобразията със злоупотребите с евросредства и те могат да се опрат на разследващата журналистика".


Журналистът беше категоричен, че е много важно да се търси решение на проблемите на национално ниво, а не задължително да се търсят европейски механизми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец