11.07.2018 15:55

Отглежданата сьомга е най-токсичната храна в света

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рибата винаги се е смятала за здравословна храна, но когато става дума за днешната развъждана сьомга, експертите казват, че това не отговаря на истината. Отглежданата сьомга е доказала, че е пет пъти по-токсична от всеки друг тестван хранителен продукт. Всъщност норвежкият екологичен активист Кърт Одекалв твърди, че това е една от най-токсичните храни в света и добавя, че отглеждането на сьомга е "бедствие както за околната среда, така и за човешкото здраве", пише Актуално.


"Не препоръчвам бременни жени, деца или млади хора да ядат сьомга, отглеждана в стопанства. Не е известно както количеството токсини, които съдържат сьомгата, така и как тези химикали засягат деца, юноши и бременни жени ", каза д-р Ан-Лийс Бърч Монсен, биолог от Университета в Берген в Норвегия. Тя добавя, че замърсителите, открити в отглежданата сьомга, имат отрицателен ефект върху развитието на мозъка, има връзка към развитието на аутизъм и че засягат други органи на органи в имунната система и метаболизма на организма.


Според Living Tradition  яденето на повече от веднъж на сьомга, отглеждана в стопанства, в рамките на един месец може да увеличи риска от развитие на рак в бъдеще поради химикалите в месото и високите нива на диоксините, които то съдържа. Също така се казва, че осигурява на тялото ви по-високи нива на възпаление, което води до много заболявания, включително диабет, артрит, коронарна артериална болест и болестта на Алцхаймер. Сега, повече от всякога, е невероятно важно не само да се съобразявате с това, което ядем, но и да знаете откъде идва и какво съдържа. Нашето здраве и животът зависят от него. На следните снимки може да видите разликата как изглежда месото на дивата сьомга и тази, отглеждана в стопанства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни