Детето, което беше ударено от мълния в Русе, все още е в тежко състояние

Свързани новини

01.09.2023 10:24

Оцелялото след удар от мълния дете все още е в тежко състояние

Видян 428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Детето, което беше ударено от мълния в Русе, все още е в тежко състояние. Лекарите прецениха, че не е необходимо да се транспортира до София. 11-годишното момче излезе от комата вчера, но има много вътрешни поражения.

При трагичния инцидент, случил се по време на футболна тренировка, едното от децата загина, а институциите започнаха проверки за изправността на гръмоотводите на стадиона. Прокуратура, строителен контрол и общината в Русе търсят причините за случилото се.

Оказва се, че след първоначалното приемане на сградите няма регламент, по който те да бъдат поддържани и проверявани. Според правилата за защита от мълнии, разписани в наредба на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, задължение по спазването им е поверено изцяло на собствениците и ползвателите на сгради. Липсва обаче нормативна уредба по прилагането на тези правила и контролът върху това.



Снимка: iStockphoto


Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.