Свързани новини

24.08.2010 15:08

От София пращат още бали в Цалапица

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прогнозирам сериозно гражданско недоволство във връзка с вероятността Министерски съвет да реши нови 30 000 тона балирани софийски отпадъци да бъдат депонирани на сметището край село Цалапица.


Този път обаче няма да се намесвам и да успокоявам хората, тъй като бяхме излъгани от правителството за компенсациите срещу първите приети 100 000 тона", предупреди кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който се запозна с проектопостановление на МС, касаещо обезвреждане на бали със столична смет на няколко депа в България, съобщи Plovdiv24.bg.


Кметът настоя този път правителството изцяло да поеме отговорността за решението си пред пловдивчани и хората от съседните села. Той припомни, че министърът на околната среда Нона Караджова съвсем скоро обяви в Пловдив, че няма да се увеличава капацитетът на цалапишкото депо. "Сега самата тя предлага тук да пристигнат още бали, при това повече, от колкото позволява Законът за управление на отпадъците. На негова база пък е изготвен самият проект. Това е върховна наглост", заяви Атанасов.


С промените от 1-и юни тази година държавата може да изпрати в Цалапица отпадъци в размер на 10% от свободния капацитет на сметището, който е 120 000 тона. Тоест, може да се вземе едностранно решение за депониране на 12, а не на 30 000 тона", обясни пловдивският кмет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей