Опашки пред паспортните служби у нас заради изтекли лични документи. От февруари, въпреки пандемията, сроковете за подмяната им вече не са извънредни, а редовни.


За да няма наплив от чакащи, в София паспортните служби работят извънредно. В събота опашки няма, но в делничните дни се чака дълго, разказват граждани, предаде бТВ.


Гишетата ще работят извънредно в събота  до края на месеца в София - в съботните дни по две районни ще приемат заявления за смяна на документи.


През 2020 г. над 140 хиляди българи не са си сменили личните карти, чиято валидност изтича, а за февруари, март и април трябва да се сменят още близо 200 хиляди лични карти и около 140 хиляди шофьорски книжки.


Преди месец Калоян Цветков си е сменил личната карта, а сега чака да подаде документи и засмяна на шофьорската книжка. Чака вече три часа, отделил си е половин работен ден, за да успее.


Заради пандемията депутатите удължиха с шест месеца сроковете за смяна на документите, но само на онези, които изтичат до края на януари.