Смятаме за важно да се установи дали в случая става дума за заплаха чрез медиите или за притежавани данни за реални закононарушения", пише в отвореното писмо на  Антикорупционния фонд до главния прокурор и председателите на Антикорупционната комисия и ДАНС.

Свързани новини

25.01.2024 12:13

От АКФ искат гл. прокурор, КПКОНПИ и ДАНС да разпитат Пеевски

Видян 967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В отворено писмо от Антикорупиционния фонд призоваха главния прокурор и председателите на Антикорупицонната комисия и ДАНС да разпитат председателя на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски за твърденията му за нерегламентирани действия в президентството.

От неправителствената организация цитират изказвания на Пеевски в два последователни дни, в които той нарича президентството “тъмна институция, пълна с кеш на база на разграбването на държавата” и споменава две имена - Копринков и Сотир Ушев, наричайки ги "касиерите".

"В една правова държава всичко това, изречено от депутат и лидер на парламентарна група, е достатъчно основание за предприемане на действия за изясняване на тези твърдения, които да започнат с неговия разпит.

Смятаме за важно да се установи дали в случая става дума за заплаха чрез медиите или за притежавани данни за реални закононарушения", пише в отвореното писмо на  Антикорупционния фонд до главния прокурор и председателите на Антикорупционната комисия и ДАНС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак