Свързани новини

03.12.2010 13:10

От 40 до 60 лева по-висок данък за хиляди софиянци

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между 40 и 60 лева ще бъде увеличението на данък-сгради за районите, които ще бъдат с променени зони за данъчните оценки в София, каза пред журналисти вчера финансист№1 на столицата Минко Герджиков. Повод за брифинга бяха внесените от него предложения за актуализация на зонирането в столицата, за които 19` писа. Той припомни, че в последните 12 години - откакто то е прието, инфраструктурата се е променила много. Това и налага ново разпределение. По думите му фактор за повишаването на цените на имотите е и метрото за кварталите, до където то е стигнало.


Зам.-кметът посочи, че кварталите в подвитошката яка преди са разглеждани като вилни, а сега са градски зони. Въпреки луксозното строителство обаче не могат да бъдат прехвърлени в Първа зона, където е само географският център. Предложението е те да останат във Втора зона.


Зона Б 18 и Банишора влизат от трета в първа зона тъй като геометрично попадат в центъра и е следван пазарния принцип, че цените на имотите в тези два квартала са високи, поясни Герджиков.


Презонирането на районите за данъчните оценки вече ще съвпада със зонирането за издаването на строителните разрешения. Герджиков смята, че няма да се наложи ново презониране след пускането на новите участъци на метрото.


Осигурените допълнително 10 млн. лв. от данък-сгради за 2011 г.  след влизането на презонирането в сила ще се използват за изграждането на инфраструктура. Докладът ще бъде гласуван от СОС след 2 седмици.


По думите на Герджиков е възможно да се предложи намаляване на промила за такса-смет, тъй като приходите от таксата са 2,5 пъти повече от данък сгради.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите