Вносителите на проекта питат също ще плаща ли България всеки месец около 5 милиона долара до края на тази година. Борислав Гуцанов от БСП:

Свързани новини

06.12.2023 12:13

От 1 януари цената на газа ще скочи драстично, ако не се компенсира Булгартрансгаз: ГЕРБ

Видян 458 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако държавата не компенсира "Булгартрансгаз", от 1 януари цената на газа ще скочи драстично. Това бе заявено по време на дебатите в парламента за създаването на временна комисия заради споразумението между  "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ", подписано на З януари 2023 г, предаде БНР.

Комисията трябва да установи дали с този договор се налага тежка енергийна зависимост от Турция. Жечо Станков от ГЕРБ настоя в работата на Комисията да се включи и компенсация за "Булгартрансгаз". Ако това не стане, ще има тежки икономически последици:

"На 1 януари цената на газа на българските потребители ще скочи изключително много не заради това, че пазарните условия са такива, а заради това, че има скъп газ, който се съхранява в "Чирен" и който по един или друг начин, ако не бъде компенсиран от държавното дружество, ще го платят българските граждани, българскияt бизнес".

Вносителите на проекта питат също ще плаща ли България всеки месец около 5 милиона долара до края на тази година. Борислав Гуцанов от БСП:

"А от януари, след 20 дни, ще плащаме по половин милион долара на ден. За 13 години България е задължена да плати за тази авантюра, съчинена от служебния кабинет, над 2 милиарда долара и тези пари са дължими накуп, ако решим да прекратим този договор".

Мартин Димитров от ПП-ДБ поясни:

"Ние, колеги, приемаме ли такива практики, защото утре друг служебен кабинет, ще има служебни правителства, освен ако не изменим успешно Конституцията, което аз го пожелавам на вас, на всички нас да го направим, утре те могат и 30-годишен договор във всяка една област да подпишат, без да питат въобще Народното събрание".

"Възраждане" подкрепя комисията, а Цончо Ганев отбеляза:

"Категорично, за да бъде разследвано, да бъде събрана нужната информация за това какво си е позволил този министър, който беше с изключително арогантно и нагло поведение в парламента. Ние сме категорично против промяна в Конституцията в частта, която засяга ограничаване правомощията на президента".

По предложение на партия "Възраждане", утре парламентът ще изслуша министъра на енергетиката Румен Радев заради останалите без ток хора след снеговалежите.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог