Виктор Бут присъства на конгреса на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) в Москва, Русия, 12 декември. (LDPR/Handout/Reuters)

Свързани новини

19.12.2022 17:42

Освободеният руски търговец на оръжие Виктор Бут посети окупирана Украйна

Видян 4204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освободеният руски търговец на оръжие Виктор Бут, който наскоро беше разменен със звездата от WNBA Бритни Грийнър, е посетил окупирания от Русия град Луганск в Източна Украйна в събота, предаде CNN.

Бут присъства на откриването на Луганския клон на прокремълската Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР).

Бут заяви, че се радва да посети Луганск за първи път и изрази увереност, че окупираният регион "скоро ще бъде мирен, а хората ще живеят без страх за бъдещето си", съобщи руската държавна информационна агенция РИА Новости в неделя.


Лидерът на ЛДПР Леонид Слуцки заяви, че се е наложило два пъти да променят маршрута си към Луганск поради факта, че "наблизо работят високоточни оръжия"

"Но това не може да отмени посещението ни в Луганск, защото това е точка, от която няма връщане назад. Донбас и Русия са заедно завинаги. Ще дойдем тук при всякакви условия", заяви Слуцки.

Миналата седмица Бут заяви пред руска телевизия, че "от все сърце" подкрепя така наречената "специална военна операция" на Москва в Украйна и че ако има възможност и необходимите умения, със сигурност би се включил като доброволец.


Луганск е част от по-широкия регион Донбас в Източна Украйна и е една от четирите територии, анексирани от руския президент Владимир Путин след референдум, който е не е признат за законен от Киев и международната общност.

Подкрепяните от Москва сепаратисти контролират територията под самопровъзгласеното название Луганска народна република, което не е признато от Украйна или от друга държава извън Русия и нейния съюзник Сирия.


 На снимката: Виктор Бут присъства на конгреса на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) в Москва, Русия, 12 декември. (LDPR/Handout/Reuters)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби