Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат Продължаваме промяната (ПП)", призова от Фейсбук Николай Събев, бизнесмен и бивш министър на транспорта в кабинета Петков-Нинова. Коментарът му дойде веднага след първите резултати от вота, според които Доброто губи на ГЕРБ

Свързани новини

03.04.2023 17:05

Оставки за Асен, Лорер и компания: Ник Събев

Видян 5127 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат Продължаваме промяната (ПП)", призова от Фейсбук Николай Събев, бизнесмен, основател и спонсор на ПП и бивш министър на транспорта в кабинета Петков-Нинова. Коментарът му дойде веднага след първите резултати от вота, според които Доброто губи от ГЕРБ. В районите където Лорер и Василев бяха водачи – Варна и Хасково, партията на Бойко Борисов бие с много ПП-ДБ.

В коментарите някои потребители предполагат, че профилът на Събев може да е бил хакнат, тъй като според тях думите му изглеждали "несвързано". "Свързано е. Повече от логично", отговори ексминистърът, който впоследствие ограничи коментарите под публикацията. Припомняме, че в западните европейски демокрации има неписано правило, че партийните лидери хвърлят оставки при изборно поражение, за да поемат политическата отговорност.


Мотивите за апела на Събев обаче може да се крият и в лични и финансови търкания в Промяната. В политическите кръгове отдавна се говори за конфликта му с Василев и Лорер, а причината се крие в големи суми.

Самият Събев се оттегли от политиката още м.г. след края на 48-ото НС, като съобщи, че повече няма да се кандидатира за депутат, но остава свързан с ПП. Протежето му и негов личен адвокат и дясна ръка адв. Рена Стефанова обаче на 3 пъти, включително и на тези избори, заема ключови места  като №2 в листите на формацията в родното му Русе. Напомняме, че тя се представя за „борец с прокуратурата”, но се прочу с това как блъсна жена на пешеходна пътека и сключи светкавично споразумение с държавното обвинение за условна присъда от 3 месеца. 

Бившият депутат от Промяната Иван Христанов -"спрелия "гьола" на Капитан Андреево, коментира от своя страна, че "думите на Събев трябва да бъдат чути, защото е очевидно, че в ПП има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите". "Скъпи приятели и скъпи борци за демокрация. Преди 2 месеца се оттеглих от ПП. Ясно заявих защо - тона на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи. Това не е упрек към ПП, а поведение на всички политически сили", подчерта той. По-рано  Христанов остана извън листите на Доброто, като се заговори, че една от причините за оттеглянето му от ПП е спор за водаческо място.  Той бе сменен като лидер в Плевен с Руди Гела и резултатът е - 3 500 гласа.

Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци