Свързани новини

02.02.2022 18:02

Оставката на Цацаров бе предизвестена, сега нямаме време за губене: Зарков

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Предсрочното прекратяване на правомощията на председателя на КПКОНПИ е предизвестено още от неговото избиране. Така, както беше предизвестен провалът на органа, който от ГЕРБ създадохте.


 


И за да не съм многословен, само ще ви припомня - под фанфарите на един мега-супер-хипер орган, който трябваше да задоволи натиска на международните институции поради видимото несправяне на България с един от най-големите й проблеми – корупцията по високите етажи на властта, мнозинството, което вие предствалявахте тогава, събра несъвместими механизми под една шапка.


 


Това съвпадна с изтичането на мандата на г-н Цацаров като главен прокурор и той намери пристан в този закон. Всичко това е скорошната ни история. Реалността е обаче, че това се измерва в много загубено време; в още доклади, в които се констатираше, че няма осъдителни присъди по високите етажи на властта; в още много дебати в различни институции в други страни по отношение на това колко корумпирана е страната ни.


 


Това има отношение към факта, че никой не инвестира тук; към това, че никой не живее добре тук; има отношение към бедността и към всеки един проблем – включително към онези проблеми, които разтърсват обществото ни вечер и които някои се опитват да експлоатират тук сутрин.


 


Това се случи. Тази оставка, сама по себе си, е предизвестен акт.“ С тези думи коментира депутатът от БСП Крум Зарков оставката на председателя на КПКОНПИ.


 


По думите му задачата на управляващото мнозинство сега е изготвянето на наистина качествено законодателство и необходимостта от хора, които да го изпълнят със съдържание. „И за да не позволяваме на г-н Биков и негови колеги да менторстват, трябва да го направим бързо и качество. Нямаме време за губене, така че да преминаваме нататък“, призова социалистът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион