Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" искат оставката на областния управител на София - град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет

Свързани новини

15.02.2024 15:30

Оставка на областната за саботаж на СОС: БСП

Видян 659 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" искат оставката на областния управител на София - град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет. Днес тя върна за прегласуване приетите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС.


В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

"За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем, се казва в позицията на общинските съветници от МК "БСП за България". - След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет като изпълни политическо поръчение. За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София".

Очевидно за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел, категорични са съветниците от групата на социалистите. "За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстват, пишат още общинските съветници от МК "БСП за България".


- Поредното забавяне на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което иска. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и действията на областния управител Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма как да влезе за разглеждане в срок, за тях очевидно няма никакво значение. Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде единствено и само по вина на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната алчност за властови позиции.


Така се възпрепятства и исканата от нас проверка на финансово икономическото състояние на общината след управлението на ГЕРБ. Ние ще настояване като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана проверка и одит на дейността на общинските дружества. Явно и това не е важно за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се страхува, че един работещ общински съвет ще бъде реален коректив и ще има контрол върху безпомощните му управленски действия към момента".

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" за втори път искат оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за незаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската армия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей