Свързани новини

11.03.2015 15:40

ОССЕ: Украйна нарушава Минските споразумения

Видян 1805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която официално е натоварена да осъществява контрол, докладва, че Украйна е нарушила „над 100 пъти” между подписването на Минското споразумение на 12 февруари и вчерашния ден договореностите със сепаратистите, гарантирани от Меркел, Оланд, Путин и Порошенко. По данни на Донецк и Луганск нарушенията са „над 400”. ОССЕ докладва също, че Киев не е изтеглил тежките си въоръжения на повече от 50 км от линията на съприкосновение, а го е направил след срока - 7 март, и то само на 20 км.


Външният министър на Испания избра Москва, където бе на посещение, за да разкритикува хитреенето на проевропейския режим в Киев. ЕС изразява безпокойство и от криминалната революция в Украйна. По официални данни битовата престъпност е нараснала за година с цели 3 пъти (300%). Най-често ограбваните обекти са аптеки и офиси като бивши бойци от т.нар. Национална гвардия и освободени с оръжието си хора от частните олигархични и американски армии, действали в Донбас, са виновниците за бума на престъпления.


За година реформи натрупаната инфлация е 272%, като от 1 април с нови 30% ще скочат цените на хляба и млякото и млечните продукти, съобщи официален Киев. До лятото ръстът на тези хранителни стоки от най-първа необходимост ще бъде 100%, заявиха производителите, чиито данъци скочиха тройно заради предварителните мерки, взети от кабинета на Яценюк, за да бъде сключен заем от 15 до 17 млрд. долара с МВФ. Пак заради това пенсиите, помощите и заплатите са замразени, но и се плащат с месеци закъснение. Въпреки Минските споразумения, месец след срока Киев не е възстановил изпълнението на социалните си задължения към жителите на Донбас. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби