Социалистите от районните организации на БСП в "Сердика", "Панчарево", Нови Искър и Кремиковци също излязоха с позиции в подкрепа на общинските съветници от МК "БСП за България" в СОС.

Свързани новини

20.02.2024 15:12

Още социалисти подкрепиха общинските съветници от БСП

Видян 409 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социалистите от районните организации на БСП в "Сердика", "Панчарево", Нови Искър и Кремиковци също излязоха с позиции в подкрепа на общинските съветници от МК "БСП за България" в СОС. Така те се присъединиха към "Възраждане", "Надежда", "Средец", "Овча купел", "Банкя", "Връбница", "Люлин", "Красна поляна", "Лозенец" и Младежкото обединение в БСП - София. На заседания на районните си съвети всички те приеха декларации и позиции, с които изразяват подкрепа за действията на общинските съветници, гласували за избор на председател на СОС и по този начин разблокирали работата му. Всички те отчитат, че съветниците са изпълнили решение на Градския съвет и отхвърлят исканията на Изпълнителното бюро на БСП да им бъдат наложени санкции, когато бъде свикан Национален съвет.

Коалиционните партньори в Местна коалиция "БСП за България" в СОС - Коалиция "ЛЕВИЦАТА!" и Коалиция "Неутрална България" също изразиха подкрепата си с декларации, а в районите "Студентски" и "Слатина" социалистите отхвърлиха предложенията за наказания и партийни санкции към действията на общинските съветници.

"Ние ясно и категорично настояваме Националният съвет на партията да не взема решения, които биха довели до ненужно създаване на вътрешни разделения, които вредят на устойчивостта и развитието на БСП - София като най-голямата партийна структура в страната, пишат в позицията си социалистите от район "Сердика". - В светлината на сегашната безпрецедентна политическа криза, разгърнала се в Столичния общински съвет, където се изгражда и приема бюджетът за 2024 година и се обмислят плановете за развитие на столицата, се чувстваме задължени да изразим подкрепата си към действията на групата общински съветници от МК "БСП за България". Безпрецедентната ситуация на пълен блокаж на работата в СОС през последните месеци се оказа крайно вредна за развитието на града в положителна посока. Политиката е поле на разума в името на добруването на всеки един гражданин. Не е възможно това да бъде постигнато чрез блокаж на цялата местна власт в столицата на България и продължителното безвремие, в което се оказа СОС през последните месеци".

Районният съвет на БСП - "Панчарево" се обявява в пълна защита на групата общински съветници на БСП в СОС, се казва в негова позиция. "Гласували сме им доверие, за да защитават нашите интереси и интересите на софиянци в Столична община след дългото и порочно управление на ГЕРБ. Недопустимо е налагането на националното ръководството в местното самоуправление, с което до голяма степен водят до обезсмислянето на местните структури, които дори и в момента не са в добро състояние, пишат социалистите от "Панчарево". - Вместо да се готвим за предстоящите избори за членове на Европейския парламент и вътрешния цикъл отчет-избори на БСП, ние отново биваме раздробявани и разделяни на фракции. Вярваме в разума на Националния съвет, който да тушира напрежението и да вземе отговорно решение да не наказва групата общински съветници в София, за да може БСП да работи като едно и да бъде върната на мястото й в първите места в политическия живот на страната".

"Не бива и не можеше повече да се забавя избора на председател на СОС. Градският съвет на БСП - София и общинските съветници от МК "БСП за България" на заседание взеха решение да се търси широка подкрепа за избор на председател на СОС, но в никакъв случай да не се сключват коалиционни споразумения с останалите политически партии в общинския съвет, пишат в позицията си и социалистите в Нови Искър. - Тежко решение, имайки предвид разделителните червени линии между тях и нас. Но трябваше да се отпуши работата на СОС и тук не говорим за сглобка и коалиция а за решение, с което да бъдем полезни на столичани. Не можем да стоим отстрани и да казваме - оправяйте се! Да, това е по-лесният начин, но не и правилния, защото да бъдеш само публика е забавно, но не е отговорно. Да, щеше да е забавно, но до време! Не взимането на позиция също е позиция, но те отдалечава от процесите и те превръща в обикновен наблюдател, от когото нищо не зависи!".

"Действията на групата общински съветници при избора на временен председател на Столичния общински съвет демонстрират не само принципност, но и отговорност към гражданите на София и отразяват тяхната способност да действат с прозрачност и отговорност, пишат социалистите от "Кремиковци". - Насърчаваме общинските съветници от БСП, които демонстрираха готовност да се ангажират с решаването на важни въпроси за града и неговите жители. Подкрепяме техния стремеж за стабилност и функционалност в управлението, като се отнасяме с доверие към техните усилия за справяне с предизвикателствата, пред които е изправен градът. Считаме, че в случая наказанията не са подходящ начин за решаване на въпроси в политическата сфера и могат да създадат допълнителни пречки, както и да отблъснат членството на млади и нови членове в партията".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.02.2024 13:00

    и са особено вредни при пандемии, пожари, експлозии

  • 001 Anonimen 20.02.2024 12:49

    ако нацвъкат небостъргачи в София, това ще е поредната простотия, кого ще настанят там - афганци и сирийци ли`, небостъргачите не са на мода, хората не ги искат

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец