Забраниха ароматните добавки при всички тютюневи изделия

Свързани новини

13.12.2023 17:33

Още 2 мес. бездимни ароматизирани цигари

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НС окончателно забрани бездимните ароматизирани цигари. Основните промени са свързани с нагреваемите тютюневи изделия. Единствено от Възраждане гласуваха ''против''. 2 месеца остават до окончателното влизане в сила на забраната за продажба на нагреваеми тютюневи изделия с характерни вкусово-ароматни качества или съдържащи овкусители, в която и да е от съставните им части, като филтри, хартия, опаковки, капсули или други технически елементи, даващи възможност за промяна на техния мирис или вкус или на интензитета на техния дим.


Дотогава ще се продават до изчерпване на количествата на произведените до обнародването в Държавен вестник идната седмица.


При съмнения, че предлаганите електронни цигари или контейнери за многократно пълнене не са безопасни или не съответстват на изискванията на закона, икономическите оператори, които ги предлагат, ще следва да предприемат незабавни действия за тяхното изземване от пазара.


Мярката е обвързана с по-строги правила на ЕС. Всяка държава-членка въвежда забраната в своето национално законодателство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци