Свързани новини

25.02.2011 15:48

Още 10 наши евакуирани от Либия

Видян 926 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 български граждани са се евакуирали с румънски самолет от Триполи. Това съобщи говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева. „От вчера има задействана процедура на ЕС - механизмът за сътрудничество и координация при кризи. Благодарение на този механизъм цялата тази координация става на ниво ЕС. Междувременно ние и на място се координираме с някои от страните-членки", коментира тя. По думите й, на този етап няма достатъчно голяма група от български граждани, заради която да се изпрати нов самолет.


Чернева съобщи още, че турският кораб „Искендерун", с който ще бъдат евакуирани и български граждани от Либия, все още не е отпътувал от Бенгази. От турска страна не е предоставена информация за това колко точно българи ще има на борда на кораба. „Българите ще бъдат посрещнати на пристанището от представители на посолството, които ще се погрижат да им улеснят придвижването до България", уточни говорителят на МВнР, предаде КРОСС.


Ситуацията в Либия продължава да е много сериозна. МВнР призовава българските граждани по възможност да напуснат Либия колкото се може по-скоро.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв