Свързани новини

30.09.2021 13:59

Осъдиха Саркози на 1 г. затвор заради незаконно финансиране на кампанията му

Видян 1717 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на Франция Никола Саркози бе осъден на една година затвор по делото за прекомерни разходи на предизборната кампания през 2012 г., предаде Дарик.

Саркози не присъстваше на произнасянето на съдебното решение. Прокуратурата поиска за него една година затвор, от които 6 месеца условно. Предстои съдът да обяви каква присъда налага.

Според прокурорите по делото за предизборната кампания на Саркози са използвани близо двойно повече от разрешените във Франция за харчене за предизборни кампании 22,5 милиона евро. Предизборният щаб на партията на Саркози наел приятелска агенция за връзки с обществеността, която да прикрие превишените разходи.

Процесът срещу бившия френски президент и още 13 подсъдими започна на 20 май. Делото е известно като "Бигмалион" по името на агенцията за връзки с обществеността, свързана с партията на Саркози Съюз за народно движение. Бившият френски президент бе обвинен, че е допуснал да бъдат направени прекалено големи разходи въпреки няколко ясни предупреждения, че има риск от надхвърляне на лимита на средства. Обвинението смята също, че Саркози се е възползвал от измамна схема с фалшиви фактури, която му е позволила да разполага с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.09.2021 14:08

    Саркози -една година затвор за надхвърляне на РАЗРЕШЕНА сума, а у нас за ОТКРАДНАТИ пари не можем да осъдим никого ? Какво следва, че у нас КРАЖБАТА е разрешена ? Да го начукам на законите ни и на политиците ни !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв