03.10.2016 10:39

Осъдиха най-големите телефонни измамници в България

Видян 2120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Първомай осъди на 7 години лишаване от свобода 35-годишния Албенко Методиев и на 5 години затвор при първоначален строг режим 24-годишния му съучастник Борислав Димитров, с когото извършиха най-голямата телефонна измама у нас и успяха да приберат сумата от  575 760 лв. от 80-годишната баба Елена Ангелова от квартал Дебър в града. Двамата ало-измамници нанасят своя удар на 8 септември 2015 година, съобщава Труд.


На последното съдебно заседание свидетелски показания даде и самата баба Еленка, която бе разпитана от адвокатите на подсъдимите и разказа сагата отпреди година.


Версията на Албенко Методиев е, че е станал случаен съучастник на най-голямата в историята на България телефонна измама – търсейки си работа попаднал на обява за куриер, получил обаждане и бил помолен да вземе документи и пари от адрес в Първомай. За съучастника му Борислав Димитров, съдията по делото Спасимир Здравчев реши, че е виновен само по обвинението за опит да придобие и укрие чужди пари и затова присъдата му е 5 години затвор.


Адвокатът на Албенко Методиев обяви, че ще обжалва присъдата на клиента си пред Пловдивския окръжен съд с мотива, че тя е твърде висока с оглед на факта, че той е съдействал на органите на реда. Очаква се същото да направи и защитникът на Борислав Димитров. Той е осъждан седем пъти, шест от които за измама и веднъж за кражба, а в съдебната зала отрече да се познава лично с Албенко Методиев – двамата се били чували само по телефона. Според разследващите Албенко и Борислав са просто пионки в ало измамата на века, като умело прикриват тарторите на бандата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните