Свързани новини

11.03.2014 12:30

Осъдиха бивш бопаджия за 2 кила тротил

Видян 913 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдебният процес срещу Цветан Петков, бивш служител на Главна дирекция „ Борба с организираната престъпност“, приключи на първа инстанция. Срещу Петков имаше повдигнато обвинение за държане на взривни вещества на работното място. В метална каса в кабинет на БОП бяха открити над 2 килограма тротил.Бившият служител получи условна присъда – шест месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок от Районния съд във Враца.


Съдия по делото беше Красимир Георгиев, съобщава konkurent.bg. Последното заседание приключи с условна присъда за Цветан Петков от половин година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, която обаче не е окончателна. Тя може да се обжалва пред Врачански окръжен съд. В хода на делото бяха разпитани редица бивши и настоящи служители на териториалното звено Борба с организираната престъпност. Заради разминавания в показанията бяха правени и очни ставки.


Обвинителният акт срещу бившия старши инспектор от БОП беше внесен миналата пролет. Делото срещу Цветан Петков беше образувано след като беше установено, че в метален шкаф в кабинета си в сектор БОП във Враца през 2010 година е държал взривни вещества. Откритото и иззето количество тротил беше два килограма и 270-сет грама. За взривното вещество не е имало надлежно разрешение. Още на първото заседание по делото през октомври миналата година Петков беше категоричен, че е невинен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец