Свързани новини

21.06.2013 15:43

Орешарски: Ще продължа усилията за нормализиране на ситуацията в България

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уверих председателя Жозе Барозу, че ще продължа да правя усилия за нормализиране на политическата и обществена ситуация в България, което е предпоставка и за успешното изпълнение на всички други цели на кабинета в икономическата сфера. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след първия си официален разговор с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, оценен и от двамата като изключително откровен, съобщиха от правителствената информационна служба.


Срещата на двамата беше в рамките на визитата на българския правителствен ръководител в Брюксел, чиято цел е да потвърди приемствеността във външната политика на страната ни и на поетите вече ангажименти към партньорите от Европейския съюз и НАТО.


Премиерът Орешарски запозна домакина си с политическата и социално-икономическа ситуация в страната. Жозе Барозу подчерта, че не е работа на ЕК да се меси във вътрешните отношения на държавите-членки, а само да анализира реформите по пределно обективен начин и да подкрепя постигнатия напредък.


„Това, което искаме като ЕК, е стабилност и просперитет за България. Ценя уверенията, които получих от премиера Орешарски по отношение на върховенството на закона", посочи председателят на Комисията. Той определи срещата между двамата като много съдържателна и заяви: „Благодаря на министър-председателя за пределно откровения начин, по който той разговаря с мен за предизвикателствата пред България и за заявения от него ангажимент в подкрепа на току-що обявените от мен принципи и приоритети".


Барозу припомни, че макар демокрацията да представлява съревнование между политическите партии, е важно, борейки се за власт, партиите да търсят национален консенсус по важните въпроси.


„Най-важните институции, най-важните принципи не бива да се подлагат на съмнение нито от едната, нито от другата страна на политическия спектър", подчерта председателят на ЕК. Той отправи призив към всички политически сили и обществеността на България да проявят привързаност към благото на страната, да се оформи консенсус в интерес на България, в интерес на ЕС, за стабилност и благоденствие.


Премиерът подчерта големия интерес, с който България очаква предстоящия Европейски съвет от гледна точка на важните въпроси, които ще се обсъждат и които са в основата и на нашата вътрешно-икономическа програма - достъпът на малки и средни фирми до финансиране и противодействието на младежката безработица. „Уверих го, че гледаме много сериозно на препоръките на Комисията от Семестъра и че преобладаващата част от тях са елемент от нашите приоритети за управление. Ще положим усилие да се придвижим максимално напред, следвайки и тези препоръки", заяви министър-председателят след срещата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот