Свързани новини

25.02.2016 15:13

Орбан: Стига Меркел, не сме длъжни с нищо на Германия

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В навечерието на срещата на върха на ЕС за „бежанците” с участието на Турция, двама от европейските премиери заеха много твърда позиция. Гръцкият Ципрас обяви, че ще блокира всяко решение, което не разпределя тежестта, поета от страната му, сред всичките 28 членки на Общността. А унгарският Орбан, който не можа да привлече България към Вишеградската четворка (освен него, там са и колегите му от Полша, Чехия и Словакия), направи на мат и маскара смятащата себе си за господарка на Европа и имаща огромен дял в катастрофата с мигрантите Ангела Меркел. Пред най-тиражния немски вестник Билд премиерът от Будапеща заяви: “Немската политика по бежанците не е безалтернативна. Ние нищо не дължим на Германия. И германците нищо не ни дължат. Германия ни подкрепи за членство в ЕС, Унгария обаче отвори пазара си за всички държави членки на съюза. От това спечелиха всички. Тъй че сме квит”, е мнението на унгарския премиер.


Според него отношенията с правителството в Берлин станали по-трудни, а настроението мрачно: “Днес тонът на Германия е твърд, груб и агресивен.” Орбан отправя критика и към Европейската комисия: „В Брюксел се промъкнала културата на незачитане на договорите – нищо не останало от критериите от Маастрихт, от Шенгенското споразумение и от това от Дъблин”.


Той е болезнено откровен, но няма кой да го чуе в София и по най-горещата тема: „Илюзия е съвместната политика по бежанската криза на ЕС и Турция. Нищо няма да излезе от договорка Анкара да спира мигрантите. Ние просим от господин Ердоган, в замяна предлагаме пари и обещания, страхувайки се за сигурността на нашите граници, тъй като сами не можем да се пазим. Подобна политика прави бъдещето на Европа и нейната сигурност зависими от благоволението на Турция.”


Орбан е ясен и категоричен: “Ние не искаме разцепление, а да защитим нашите граждани. Това ще рече: ние не искаме да приемаме мигранти. Целта е защитаване на европейската демокрация.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак