Свързани новини

19.02.2018 16:42

Орбан: Подкрепяме сътрудничеството между България и Турция

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Унгария винаги ще подкрепя сътрудничеството между България и Турция, защото границите трябва да се охраняват". Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан след среща с Бойко Борисов в резиденция "Бояна". "Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България, каза от своя страна българският премиер.


 "Поздравявам Бойко Борисов и съм благодарен, че ме прие. Българското председателство върви добре, Европа идва при вас", каза Орбан след срещата.


„Унгария и България са в сърдечни приятелски отношения. Двустранните ни връзки са отлични. Имаме и съзнание за обща историческа съдба и минало, издържали сме големи изпитания и в далечното минало и по време на втората световна война", заяви Орбан.


"В центъра на преговорите ни бяха европейските въпроси. Разгледахме темите, които са важни сега - миграцията и охраната на границите", каза още Орбан.


"Унгария винаги ще подкрепя сътрудничеството между Турция и България, защото границите трябва да се охраняват и трябва да се сключват споразумение по този въпрос. Борисов може да разчита, че ние сме зад контакта с Турция", заяви унгарският премиер.


Той подчерта, че е много важна и общата инфраструктура, за която работи Борисов по време на своето управление. "Ако нямаме магистрали и добри пътища, ние няма как да сме свързани. Затова адмирирам политиката ви в тази област и ви желая още успехи", каза министър-председателят на Унгария.


Според Виктор Орбан, България заслужава признание за защитата на ЕС, включително на Унгария. "Борисов е важен не само за България, но и за Унгария. Видях оградата, която построихте лично и това заслужава само адмирации. Той действа с решителност и това беше от историческа важност", каза унгарският премиер.


Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България, каза премиерът Бойко Борисов след срещата с унгарския си колега Виктор Орбан.


„Благодаря на Виктор Орбан за подкрепата, защото исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова споразумението с Турция трябва да работи, то е в полза на всички европейски страни, не само на България“, каза Борисов.


По отношение на Шенген премиерът поясни, че България отдавна е изпълнила не само критериите, на е най-надеждната граница в ЕС.


„Малко сме премиерите, които, като се видим, се усмихваме и се радваме“, заяви Борисов. По думите му това, което се случва по изборите в Европа , има само едно обяснение и това е мигрантската криза. „В много държави просто се тресе политическата класа как да сереши този проблем.Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат използвани от всички в много различни посоки, посочи Борисов.Той допълни, че България предлага 100 процента надеждна граница на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв