Изборът на подарък от Орбан за турския лидер не убягна на онлайн общността, като някои потребители предположиха, че може да има нещо повече, като се има предвид лошата му история с конете.

Свързани новини

19.12.2023 12:07

Орбан подари кон на Ердоган, а получи електрически джип Togg

Видян 863 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган посети Унгария и се срещна с премиера на страната Виктор Орбан. Двамата лидери си размениха подаръци след церемонията по посрещането с военни почести на историческия Площад на героите в Будапеща.

Орбан подари на Ердоган кон, жребеца Аристократ. Конят е Нониус - местна унгарска порода с тъмна козина и тежки кости, широко използвана в миналото от унгарските военни като впрегатен и полезен кон. "Подарък от една конна нация за друга", написа Орбан във Facebook.

На свой ред унгарският лидер получи от Ердоган електрически джип Togg. Togg е първият производител, който произвежда електрически автомобили на местно ниво в Турция, като развива дейност от 2018 г. Производителят пусна първия си - и засега единствен - модел, Togg T10X, през есента на миналата година.


Най-добрата сделка, която някога съм сключвал! За една конска сила имам 435. Добре дошъл в Унгария, президент Ердоган!" заяви Орбан в езикова публикация в X, бившия Twitter, като сподели снимки на подаръците.



Изборът на подарък от Орбан за турския лидер не убягна на онлайн общността, като някои потребители предположиха, че може да има нещо повече, като се има предвид лошата му история с конете.

През 2003 г., малко след като за първи път поема ролята на министър-председател на Турция, Ердоган преживява добре познато нещастие, докато язди кон на име Джихан по време на церемонията по откриването на нов парк в Истанбул. Малко след като се качил на животното, политикът бил свален от коня и стъпкан.

След това събитие Ердоган се въздържа от участие в публични конни дейности в продължение на повече от десетилетие. Едва през 2017 г. той отново се качва на кон.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец