Свързани новини

28.10.2021 17:30

Орбан изостава с 4%

Видян 998 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Партията ФИДЕС на дългогодишния унгарски премиер-многомандатник Виктор Орбан изостава с 4% от опозиционния блок, сочат пресните социологически сондажи за изборите в началото на идната година. Оглавяваната от кмета на малък град Петер Марки – Зай, на снимката, коалиция на социалисти, социалдемократи, зелени, либерали и малки десни печели 39 на сто от вота, ако беше сега, срещу 35% за управляващите. И трендът е нагоре, тъй като освен Будапеща и големите градове, надмощието на опозицията вече личи във всички 106 окръга, пише Гардиън.Блокът вини режима в корупция, лицемерие, авторитаризъм, включително облагодетелстване от властта на членове на семейството на премиера.

Унгария задължи чиновниците да се ваксинират


Унгария, чийто режим е идеализиран от бг политически лидери като Корнелия Нинова – единствен антиваксър сред 2 пъти преболедувалите ковид, стана поредната държава в ЕС, която направи ваксините задължителни за служителите в държавната администрация. В Съюза има и страни като Италия, където работещите и в публичния, и в частния сектор са задължени да се имунизират срещу коронавирус, а нежелаещите отиват в принудителен платен отпуск. В Германия неваксинираните няма да получават и помощи като безработни, ако останат без препитание поради бойкот на инжекциите.


Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.10.2021 20:58

    Значи всички са 39%,а Орбан 35%...щото така ви казал гАрдИАън. Не ревете за Унгария, всичките хомосексуалисти, джендъри и други гейове няма да го сменят.Поне не скоро и квопишат ЦРУ и МИ-5 не е важно в Унгария.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.