Свързани новини

28.03.2010 17:35

Определени бизнесмени искат да лапнат НДК на безценица

Видян 1860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зад идеята за продажбата на Националния дворец на културата (НДК) като антикризисна мярка стоят интереси на конкретни бизнесмени, които искат да купят НДК на безценица, коментира генералният директор на двореца Христо Друмев в интервю пред Bnews.


„Обърнете внимание колко тъничко е казано, че ще се продадат 51%. Ако някой път Бойко Борисов види това интервю, той трябва да се замисли - защо 51%, а не 100%. Ами защото за 51% ще се дадат точно половината пари от стойността“, казва Друмев.


Целта продажбата да стане през Фондовата борса шефът на двореца обяснява така: „В момента има нова управа на Фондовата борса и едни конкретни хора имат пръст там. Има толкова много кухи фирми, които са листвани във Фондовата борса, които само това чакат. И тогава ще започнат с вдигане на капитала от 51%. Това вече е дежа вю за цялата приватизация в България“, заявява Друмев.


Той припомня, че един от членовете на Националния съвет по тристранно сътрудничество на два пъти вече си е опитвал силите да приватизира НДК. На въпроса дали това е Иво Прокопиев, Друмев отговаря: „Вие казвайте имена, аз няма да го направя. Много е прозрачно.“


В разговора той връща лентата назад и припомня над 20 опита за приватизация на двореца от 1990 г. насам, правени при различни правителства и общински управи. В резултат - от обединението НДК е откъсната зала Универсиада, а дворецът е изваден от държавния бюджет. Впоследствие държавна общинска собственост стават подземният паркинг под ул. Фритюф Нансен с 920 места и пешеходният подлез с магазините.


Припомняме, че министърът на културата Вежди Рашидов заяви миналата сряда, че НДК няма да се продава. Поводът беше, че продажбата на НДК и  Топлофикация София е сред антикризисните мерки на правителството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби