Ангел Желязков

Свързани новини

03.05.2023 16:37

Оправдаха командос, убил полицай

Видян 2593 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нов състав на Военно-апелативния съд оправда 38-годишния бивш младши сержант от бригада Специални сили в Пловдив Ангел Желязков, който преди 5 години намушка с нож и причини смъртта на 45-годишния полицай Добромир Лазаров.


Това е трето разглеждане на делото от апелативните магистрати под пагон, след като през юни 2020 г. друг състав на съда призна за невинен командоса и отмени изцяло ефективната му присъда, наложена от Военния съд в Пловдив. Така делото стигна до Върховния касационен съд, който през декември 2020 г. върна делото за ново разглеждане от друг състав на Военно-апелативния съд в София.

През октомври 2021 г. друг състав на Военно-апелативния съд реши, че Ангел Желязков е бил нападнат и е намушкал Лазаров при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Апелативните съдии отчетоха, че подсъдимият е съдействал на разследването, съжалява за стореното и непосредствено след инцидента е опитал да помогне на Лазаров, като притискал раната му до идването на лекарите и след това помогнал за качването му в линейката. Затова той беше осъден условно на година и половина затвор с 3-годишен изпитателен срок.


В края на миналата година обаче ВКС отново отмени присъдата и върна делото.
Ангел Желязков е подсъдим за това, че на 21 май 2018 г. около 1 часа в Пловдив чрез нанасяне на един удар с нож в областта на гърдите, умишлено е умъртвил служителя на МВР Добромир Лазаров от Сопот, като убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин.


Причината за скандала с трагичен край между двамата мъже е жената, с която Ангел живеел - 32-годишната тогава дознателка от полицията в Карлово Люба Алексова. Докато военният бил на мисии в чужбина, дознателката се сближила с полицая от Сопот. Във фаталната вечер Алексова и Желязков се прибирали към жилището в пловдивския кв. Кючюк Париж. Пред блока обаче пристигнал и Добромир, който настоял с Ангел да се разберат "по мъжки". Избухнал скандал, при който полицаят ударил военния командос, а той извадил нож и го забил в гърдите на съперника си. Пострадалият е закаран с линейка жив в УМБАЛ Св. Георги, но по-късно е починал.
Очаква се делото отново да стигне до ВКС, след като в последното си решение върховните съдии поставиха под съмнение изобщо неизбежната отбрана във фаталния конфликт.

















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог