Свързани новини

20.12.2012 17:27

Опозицията кани на среща посланици за разговор по Изборния кодекс

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващата партия ГЕРБ упорито отказва да съобрази промените в Изборния кодекс (ИК) с препоръките, съдържащи се в Заключителния доклад на Ограничената мисия на ОССЕ/СДИЧП за наблюдение на редовните избори за президент и за местна власт, проведени на 23 и 30 октомври 2011 г.


Министър-председателят и председател на управляващата партия ГЕРБ г-н Бойко Борисов отказа предложението на опозицията за консултации по основните промени в ИК, които да гарантират честността на изборния процес и недопускане на фалшифицирането и подмяната на вота на българските граждани. Заявеното от премиера намерение кабинетът му да организира парламентарните избори през 2013 г. по дискредитирания в очите на българските граждани и на външните наблюдатели ИК означава, че ГЕРБ не изпълнява Решение на 41-то Народно събрание от 3 февруари 2012 г. за съобразяване на ИК с препоръките на ОССЕ.


Така създадената от управляващите обстановка крие сериозен риск препоръките на ОССЕ да останат неизпълнени, а предстоящите парламентарни избори да бъдат предизвестено опорочени.


Затова на 16 януари 2013 г. от 11 часа в зала „Изток” на Народното събрание ПГКБ и ПГ ДПС канят на среща Н.ПР.Г-жа Марси Рийс- извънреден и пълномощен посланик на Съединените американски щати; Н.ПР.Г-н Ставрос Амвросиу- извънреден и пълномощен посланик на Република Кипър и Н.ПР.Г-н Джон Роуън- извънреден и пълномощен посланик на Ирландия. На срещата Ръководствата на опозиционните партии в парламента ще представят становището си по темата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец