В момента, в една част на Партийния дом е разположена администрация на Община Пловдив. Изключително удачно е общинарите да се съберат на едно място, което ще повиши административния капацитет и ще бъде голямо улеснение на гражданите, които няма да обикалят половината град, когато имат необходимост от административна услуга или дейност.

Свързани новини

05.10.2023 13:57

Операта – в Партийния дом, общинските чиновници – в БНБ на Малката главна: Славчо

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Проблемът със сградата на Пловдивската опера е със сериозна давност. През годините бяха лансирани редица идеи и предложения, но за съжаление, за нито една от тях не се намери нужния обществен консенсус, който да доведе до практическа реализация. Оказа се, че намирането и отреждането на подходящ терен среща непреодолими трудности.


А подходяща зала с прилежаща инфраструктура в Пловдив имаме. И това е сградата на бившия Партиен дом, която е сравнително нова, и където е ситуирана една изключително добра концертната зала с капацитет от над 500 седящи места, разположени амфитеатрално и с отлична акустика - условие, абсолютно задължително за оперна зала.


С немного средства могат да се обособят всички необходими изисквания за функциониране на опера - репетиционни, гримьорни, дълбочинен отвор и джобове на сцената, както и задължителният административен сектор. Спокойно може да се развие и самостоятелна балетна зала и така сградата на бившия Партиен дом да заживее нов живот, изцяло в интерес на културата на Пловдив. И нещо повече - сградата се намира в идеалния център на Пловдив, което е перфектно място за Пловдивска опера от логистична гледна точка.
За да стартира работата по трансформация на сградата е нужно решение на Общински съвет - Пловдив, след съгласуване с Министерство на културата.


В момента, в една част на Партийния дом е разположена администрация на Община Пловдив. Изключително удачно е общинарите да се съберат на едно място, което ще повиши административния капацитет и ще бъде голямо улеснение на гражданите, които няма да обикалят половината град, когато имат необходимост от административна услуга или дейност.


Изключително подходяща сграда за общинската администрация е сградата на БНБ на Малката главна. Тя е със сериозен капацитет - повече от 5 000 кв.м. разгъната площ и там спокойно може да бъдат настанени цялата администрация и управление на Община Пловдив. За цялостен ремонт има дори и съгласуван проект с НИНКН. За съжаление, ние сме единственият голям областен град, където администрацията е толкова разпиляна и този въпрос трябва спешно да се реши.


Затова си заслужава да се работи - и то бързо, по този своеобразен бартер с държавата. Не бива да се отлага повече нито проблемът с Пловдивската опера, нито проблемът с разхвърляната и разпиляна администрация и управление на Община Пловдив”, заяви Славчо Атанасов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева